D!na Sleep van V!go

Het was weer eens tijd voor een demo. Wat werd er deze keer uitgetest op maandag 8 februari 2016? Het is een soort matras met speciale voorgevormde kussens en steuntjes die men kon vastmaken aan de hand van velcro.
Het doel van deze matras is het helpen positioneren zodat men in een comfortabele houding kan liggen voor een tijd zonder pijn. 
De kussens zijn gevuld met traagschuim en zijn doorluchtlatend. Ik denk dat het als doel ook heeft om antidecubitus te voorkomen.
Toen de persoon daar stond met zijn grote koffer, moest ik even slikken. Het waren een enorme grote hoeveelheden aan kussens  Men is niet verplicht om alle kussentjes te nemen. Ik bijvoorbeeld had er twee nodig voor de zijpositie en 3 voor de ligpositie.

Eerlijk moet ik toegeven dat het niets deed toen ik op mijn zijkant werd gelegd. Maar eens op de rug voelde het aangenaam aan. Men lag net ingewikkeld in een sarcofaag, maar het was wel zéér comfortabel. 
Het was net alsof er geen zwaartekracht was die men naar een bepaalde richting trok. Men zweefde als het ware tussen de kussens.
Wanneer ik terug in mijn rolstoel zat en de korset aanhad, kwam de zwaartekracht weer naar me toe waardoor de geforceerde punten terug kwamen. Moest het korset ook zo'n effect geven net zoals de D!na Sleep, dan zou het ideal zijn.

Echter zie ik het niet zitten dat de thuisverpleging dit doet als een vaste routine. Die mensen zijn steeds in de weer en hebben niet vaak tijd om zoiets extra bij te nemen. Dat mogen zij zelfs niet van mij.
Anderzijds kunnen de mensen rondom bijvoorbeeld mantelzorgers, PAB-assistenten enz. dit wel toepassen. Dit systeem zie ik men ook gebruiken in ziekenhuizen en revalidatiescentra. De afdeling intensieve zorg bijvoorbeeld?

Wel stel ik me de vraag of dit de spieren op lange termijn niet verkorten door steeds dezelfde houding aan te nemen? Uiteraard kan men wel snel een andere positie aannemen, moest het nodig zijn, maar toch...
De D!na Sleep is ook iets dat de persoon stuurt naar een bepaalde houding. Dit betekent dat men niet de volledige vrijheid heeft om vrij te bewegen. Daar moet men wel rekening mee houding.

Voor een gratis demo van de D!na Sleep moet je bij V!go zijn. Voor meer info over de D!na Sleep moet je hier zijn en er is ook nog een online brochure beschikbaar.
De D!na Sleep kan men volledig terugbetaald terug krijgen via de RIZIV door een voorschriftje te vragen aan de specialist. Voor de hoe of wat moet men zich wenden bij de verstrekker van V!go zelf. Veel succes ermee!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...