Rolstoeltraining

Gisteren heb ik nieuwe oefeningen gekregen van m'n kinésist om wat aan te sterken. Hij was nl. bereid om me klaar te stomen voor de actieve rolstoel. De rolstoelverdeler was ook akkoord om een paar demo's te geven van actieve rolstoelen. Het is zo spannend en ik ben helemaal opgetogen dat er mensen achter dit idee staan en een duwtje in de rug willen geven. 
De bedoeling is om de actieve rolstoel te kunnen manipuleren wanneer de elektrische rolstoel het begeeft. In een manuele rolstoel zitten, betekent voor mij dat ik vanaf dat moment 100% afhankelijk word. Het idee al doet me huiveren en daarom wil ik er verandering in brengen.

Hoever gaan we?
Eerlijk gezegd, dat weet ik niet. Met mijn spierziekte (SMA, type 2) weet ik niet hoever ik kan gaan maar alle beetjes zijn stukjes overwinningingen en er is geen reden voor waarom ik dit niet zou doen.
Het is niet dat ik kunstjes zal kunnen uitvoeren of niveauverschillen aankunnen en dat is ook niet de bedoeling. Het zou mooi meegenomen zijn, maar ehm... daar ga ik niet te veel op hopen. Ik wil gewoon me vrij kunnen verplaatsen in m'n appartement. 

Hoe aanpakken?
Naast het hefvermogen in de armen opkrikken, gaan we duwbewegingen simuleren die men gebruikt in een manuele rolstoel. Op deze wijze worden de betrokkene spieren stilletjes aan sterker door de repetitieve bewegingen. 
Daarna is het afwachten, zien hoever we komen en eventuele nieuwe oefeningen bijdoen. Hier werd geen deadline op geplakt. Waar ik niet meer verder kan, daar zal de stophalte zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...