Tegeltjes uitkiezen

Voor het eerst een tegelwinkel binnen gaan, was een beetje een overdonderend gevoel. Er is een hele grote keuze en soms weet men niet goed waar te beginnen.
Bij mijn tweede bezoekje ging alles vlotter omdat er meer voorbereiding was op voorhand. Ik heb eindelijk 3 soorten tegels uitgevonden waar ik me goed bij voel. (Ehm ja foto's volgen later wel.)

Wanneer men op tegeljacht gaat, is het toch belangrijk om wat voorbereid te zijn. Hier heb je enkele tips!
 1. Kleurencombinaties:
  Heb je een bepaalde stijl in gedachte? Probeer het aan te tonen doormiddel van afbeeldingen uit blaadjes, boekjes... Heb je afbeeldingen online gevonden? Sla ze dan op op je tablet of smartphone en neem het mee. Dit bespaart enorm veel tijd.
 2. Functie van de tegels:
  Waarvoor kies je tegels? Is het voor de muren in de badkamer of keuken? Is het voor de inloopdouche? Tegels die dienen als spatplaten in de keuken moeten resistent zijn tegen de hitte van de kookplaten. In de badkamer maakt dat minder uit.
 3. Kleurafwijkingen:
  Tegels die alleen een laagje kleur bevatten (zie afbeelding) zijn goedkoper dan tegels die uit één kleur bestaan. Het nadeel is wel dat wanneer er een barstjes onstaan men meteen het kleurverschil ziet.
 4. Tweede of derde keuze:
  Wegens fabricagefouten worden deze tegels apart gehouden. Deze worden aan een goedkopere prijs verkocht. Het kan dus best interresant zijn om eens rond te neuzen bij de tegels van tweede of derde keuze. Het enige nadeel is dat eens de stock op is, men het niet meer kan herbestellen.
 5. Eerste keuze:
  Deze tegels zijn de "normale" tegels. Deze kunnen tot ongeveer 20% duurder zijn die met fabricagefouten. Het voordeel is dat ze kunnen herbesteld worden wanneer nodig.
 6. Stockverkoop:
  Als men maar een kleine hoeveelheid tegels nodig heeft, kan men eens even kijken bij de stockverkoop. Het zijn de laagste stukken van de serie en vaak véél goedkoper dan de tegels van de eerste, tweede keuze.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...