Aanpassingspremies van woningen van ouderen en personen met een handicap

Toen het VAPH het appartement kwam inspecteren, had zij ook een bundeltje aan me gegeven. Dat bundeltje heet "Aanpassingspremies van woningen van ouderen en personen met een handicap". Daar aan heb ik dus vandaag mijn tijd gespendeert. 
De premie bedraagt maximum 2.500 € en kan ingediend worden vóór of ná de werken. De aanvraagprocedure is niet moeilijk om in te vullen en ik denk dat men ook niet lang hoeft te wachten voor een antwoord/goedkeuring.
Het bundeltje bestaat uit 3 delen. Het eerste deel wordt door de aanvrager ingevuld. Het tweede deel wordt door de Ontvangkantoor der Registratie van de gemeente ingevuld en het laatste stukje door iemand van de mutualiteit.
Naast het invullen moet men ook enkele attesten toevoegen zoals het algemeen attest van de FOD en een exemplaar van het aanslagbiljet. Indien het om een huurwoning gaat, moet men ook nog een B3-formuliertje invullen. Indien de werken nog niet werden plaatsgevonden, moet er ook een offerte bij van de werken. En anders is het een factuurtje van de werken. Voor meer gedetailleerde info over de voorwaarden en aanvraagdocumenten, klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...