De mutualiteit

Wat er afgelopen weekend gebeurd is, kan er weinig aan veranderd worden. Vroeg of laat zullen de betrokkenen op hun woorden terugkomen en ik ga geen energie meer in hun steken. Het hele project mag niet in water vallen omdat zij hun zegen niet hebben gegeven. Er zijn nog andere zaken die prioritair zijn en die gaan voort. 
Er moesten enkele zaken veranderd worden bij mijn lidmaatschap van de Socialistische Mutualiteit. Omdat vroeger alle ziekenkosten werden inorde gebracht door mijn ouders, kwamen de terugbetalingen op de gezamelijke rekening van mijn ouders. Ik wilde dit veranderen naar mijn eigen zichtrekening zodat ik mijn eigen ziekenkosten kon betalen en de terugbetalingen gestort konden worden op mijn eigen rekening. 
Maar ja, ze moesten weer moeilijk doen natuurlijk. Hoe het ook werd gedraaid of gekeerd, ze wilden de wijziging maar niet toepassen. 
Omdat ik het vandaag toch geregeld wilde krijgen, heb ik een gokje gewaagd bij de bank die maar enkele meters verder lag. De bankier had een bladje opgemaakt, gehandtekent en de stempel van de bank opgezet. Hij voegde er aan toe dat hij niet zeker wist of het ging lukken, maar het was het proberen waard!
Et voilà, de rekeningnummer werd gewijzigd! Soms moet je toch wel eens forceren om je stem te laten horen en zo resultaten te boeken. Anders blijft de situatie ongewijzigd en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...