Dé plattegrond

Uit ervaring heb ik geleerd dat men best de zaken zelf aanpakt. Voor mij het is belangrijk om zoveel mogenlijk controle te hebben over de situatie. Ook al hebben mensen de beste bedoelingen, zij kunnen niet ervaren wat de persoon zelf ervaart. Dit betekent niet dat ik hun adviezen niet in aanmerking zal nemen.
Om zelf meer zicht te hebben op wat er nodig is en wat er eventueel veranderen moet, heb ik zelf een plattegrond uitgetekend op basis van de verworven informatie.
Deze werd eerst op een blad papier getekend met een potloodje. Daarna werd het gedigitaliseerd met een scanner. Als laatste werd het omgezet in een bestandje dat bewerkt kon worden met Photoshop. 
Photoshop is makkelijker om mee te werken omdat men de plattegrond vlot kan wijzigen wanneer nodig. Maar dit is perfect realiseerbaar op papier. Zorg wel voor voldoende exemplaren om aantekeningen aan te brengen.
De volgende stap was dan kamer per kamer aangepakken. Wat moest waar staan en was het realiseerbaar in werkelijkheid? Welke factoren hadden invloed op de schikking en wat kon er eventueel veranderd worden? Het is ook belangrijk om na te denken over de alternatieven. Soms lukt de origenele planning niet en moet men overgaan tot plan B, C of de rest van het alfabet wijze van spreken.
De volgende stap was het overgaan tot het plaatsen van de hulpmiddelen. Hoeveel plaats was er nadat een meubelstuk of hulpmiddel werd geplaatst en was er voldoende ruimte over voor de rolstoel? Ik heb het liever niet te smal zodat het eenvoudig is om overal tussen te gaan met de rolstoel.
Pas na deze faces kan men overgaan tot de hulpmiddelen. Welke hulpmiddelen zijn er nodig zijn en welke alternatieven bestaan er voor het probleem?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...